Poznajemy rolnictwo ekologiczne
Uczniowie klas 1-3, kształcący się w zawodzie technika rolnika, uczestniczyli 11 i 12 maja b.r. w szkoleniu dotyczącym certyfikowania produktów rolnych i gospodarstw ekologicznych. Szkolenie zorganizowane zostało przez firmę Anbrassus pod nadzorem ARiMR. Część teoretyczna odbyła się w Skoczowie, w restauracji " Szara Reneta". Część praktyczną zorganizowano w formie wyjazdu studyjnego do gospodarstw ekologicznych w Ustroniu Lipowcu i Wilkowicach. Odwiedzono gospodarstwo jagody kamczackiej w Ustroniu oraz gospodarstwo produkujące mleko i jego przetwory oraz ziemniaki. Była to doskonała okazja dla naszych uczniów, aby w praktyce poznać tajniki zabiegów agrotechnicznych pozwalających na wyprodukowanie zdrowych i ekologicznych produktów.
Nad koordynacją szkolenia z ramienia szkoły czuwała pani Natalia Copija- Wisełka.
Nad koordynacją szkolenia z ramienia szkoły czuwała pani Natalia Copija- Wisełka.